Vrtnarstvo Pavlin

 

 

 

 Naj vam na kratko predstavimo družinsko tradicijo Vrtnarstva Pavlin.

 

Začetki družinske tradicije Vrtnarstva Pavlin segajo že v leto 1910, ko iz majhne vrtnarije zraste moderna butična vrtnarija, kot jo poznamo danes.

 

Vrtnarija stoji v bližini Plečnikovega stadiona za Bežigradom. Tu pred stotimi leti ni bilo mesta. »Bilo je polje in videlo se je daleč naokoli« se spominjajo stari starši, ki so še kot otroci tekali po neobdelanih poljih brinja. Tradicijo vrtnarstva in dolgoletne izkušnje našega družinskega podjetja trenutno nadgrajuje in izboljšuje že četrta generacija. Vrtnarija je skozi stoletje precej spreminjala svojo podobo. Večino toplih gred in prvotnih rastlinjakov so zamenjali modernejši rastlinjaki, bolj primerni za vzgojo najrazličnejših kultur okrasnega cvetja. A čeprav je vrtnarjenje v rastlinjakih za vrtnarja veliko lažje in udobneje, se mi vzgoji v toplih gredah ne odpovedujemo. Del vrta tako še vedno pokrivajo tople grede, kjer poteka celotna proizvodnja ekološko pridelanih sadik zelenjave, zelišč in dišavnic. To je del naše tradicije in na to smo ponosni. Ker toplih gred ne ogrevamo s fosfatnimi gorivi, ampak le s sveže podloženim hlevskim gnojem in soncem gre hkrati za emisijsko čisto pridelavo.

 

Z ekskluzivnimi najnovejšimi sortami letno sledimo trendom. Z večanjem osveščenosti potrošnikov o prednostih domače ekološko pridelane hrane smo se v zadnjih letih kupcem približali s širšo ponudbo skrbno izbranih donosnih in okusnih certificiranih ekoloških sort zelenjavnih sadik, začimb in dišavnic, ki jih tržimo pod lastno blagovno BIO znamko.

 Ekipa vrtnarstva Pavlin

 

Imamo dolgo preteklost in jasno vizijo