Listi obeh zelen imajo podoben okus in jih uporabljamo za podobne namene. Stebla steblaste zelene lahko uživamo surove, posebno če smo jih z zasipanjem na vrtu pravočasno pobelili. Sesekljane liste zelene lahko uporabljamo podobno kot peteršilj, lahko jih tudi sušimo, narezane gomolje pa posušimo in zmeljemo v prašek. Rastlina je od 40 (gomoljasta) do 60 cm (stebelna) visoka. Imata bele ali zelene cvetove in izredno aromatične plodove, prodoren vonj in sladkoben, nekoliko pekoč okus. Vonj je podoben peteršiljevemu. Listi zelene spadajo skupaj z drugimi začimbami k jušni zelenjavi, ki z njo odišavljamo juhe in omake. Kuhan gomolj ima nežnejši okus in vonj kot sveži in narezanega prav tako dodajamo solatam. Posušene kocke gomolja nadomeščajo svežega. Okusna je zelenina sol – mleta, aromatična semena zelene, zmešana s soljo. Ljudsko zdravilstvo uporablja zeleno za čiščenje krvi in krepitev živcev. Ker pospešuje izločanje vode, je primerna za zdravljenje bolezni mehurja.